All for Joomla All for Webmasters

pogostavprasanja

Beljenje zob

Kaj sploh je beljenje zob? Pod pojmom beljenje zob se skrivata dva po namembnosti popolnoma ločena postopka v zobozdravstveni ordinaciji.

Preberi več

Bele plombe ali amalgamske?

„Ti, spet sem bil pri zobarju. In spet mi je vrtal.“ „Kaj pa ti je naredil potem?“ „Ja, naredil mi je belo plombo. In pa bistveno dlje sem bil na stolu kot takrat, ko je delal črno. Veš morda kakšne značilnosti imajo bele plombe, kakšne pa amalgamske, ti. črne plombe?“

Preberi več

Preventiva ali kurativa

Zelo tradicionalno gledano je bila domena zobozdravnika zdravljenje zob ter s časom protetična rekonstrukcija izgubljene zobne mase (po domače rečeno plombiranje, zdravljenja korenin in na koncu prevleke in mostički).

Preberi več

Začetno paradontalno zdravljenje

Parodontalna obolenja ima praktično vsak odrasel človek- vsaj vnetje dlesni, gingivitis, še pogosteje pa parodontitis (nekoč imenovano tudi paradentozo, ker je zmotno veljalo prepričanje, da je bolezen degenerativne narave, kot na primer osteoporoza, ateroskleroza, Parkinsonova bolezen in Alzheimerjeva bolezen). Za veliko večino vnetij obzobnih tkiv na žalost niso krivi eksotični razlogi, temveč dejstvo, da ne čistimo svojih zob dovolj dobro. V nekaterih primerih pa je prisoten tudi dedni vpliv. Kot je že v članku o ustni higieni omenjeno, lahko bistveno k preventivi oz. upočasnitvi napredovanja parodontalnih obolenj pripomoremo sami s primerno ustno higieno in rednimi stomatološkimi kontrolami in zdravljenjem.

Preberi več

Kje smo?

Korotanska 2

1000 Ljubljana

Obiščite nas

Kontakt

Natalija Budin Sekulić, dr.dent.med.

email: natalija.sekulic@gmail.com

Tel.: 040 455 236, 01 5058 589

Veronika Sekulić, dr.dent.med., MSc. (Rim)

email: veronika0312@gmail.com

Tel: 040 455 235

Delovni čas

tor/sre 13.00 – 19.00

čet/pet 8.00 – 13.00

pon po dogovoru